Yazılım
Trend

Programlama Öğrenebileceğimiz Kaynaklar

Merhaba dostlarım. Nasılsınız? Ben kendimi harika hissediyorum, çünkü bugün yepyeni bir konuyla sizlerle yeniden birlikteyim. Umarım sizlerin de keyifleri yerindedir. Sanırım programlama hakkında bir çok şey duydunuz ve  programlamaya başlamak istiyorsunuz ama bir türlü nereden öğrenmek istediğinize karar veremiyorsunuz. O zaman hadi hep birlikte hangi kaynaklarla programlama öğrenebileceğimize bakalım!

Öncelikle söylemem gerekiyor ki çevrimiçi olarak, programlama öğreten internette tahmin  edemeyeceğiniz kadar çok kaynak var. Bu kaynakların bir kısmı ücretsizken bir kısmına belirli ücretler karşılığında kurslar ve sertifikalar alabiliyorsunuz. Şimdi bu kaynaklara bir bakalım.

  • W3SCHOOL

W3School sitesi, SQL, HTML, CSS, JavaScript, PHP, C++, C#, Python, R Programlama gibi birçok programlama dilini öğrenebileceğiniz ücretsiz bir kaynaktır. Web programlama ile ilgilenecekseniz eğer bu konuda çok donanımlı olduğunu düşünüyorum. Kademe kademe sizi en baştan her şeyi öğretiyor. Her bölüm için size ufak bir sınav yapıyor. Bu sitenin en beğendiğim yanı her örneğinin altında kendini dene butonu olması.

W3School içerisinde, tasarlanmış olan bir konsolda, örnekler üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. Bunları test edebiliyorsunuz. Bu da sizin anlayarak öğrenmenize yardımcı oluyor.

W3School’un İngilizce dilinde kullanılmasını tavsiye ederim. Eğer çok takıldığınız bir nokta olursa Türkçe ye çevirip bakabilirsiniz. Site içi otomatik çeviri yaptığı için anlamsız sonuçlar ortaya çıkarabilir veya İngilizceyle kalıplaşmış kodları Türkçeye çevirip anlamamanıza sebebiyet verebilir. Kelimeleri veya kod parçalarının Türkçe olması sizin gelişiminizi olumsuz etkiler.

W3School’a buradan kayıt olabilirsiniz.

  • UDEMY

Udemy son zamanların en popüler çevrimiçi kurs platformlarından birisidir. İçerik bakımından çok zengin olan Udemy için tabi ki programlama alanında da binlerce kurs var. Birçoğu ücretli olmakla birlikte ücretsiz kurslar da bulunmaktadır. Udemy kurslarının normal fiyatları çok pahalıdır. Bununla birlikte zaman zaman büyük indirimlere giren Udemy kurslarını çok daha ucuza alabilme şansınız da vardır. Kurs bitiminde size Udemy adına kurs bitirme sertifikası veriliyor.

Udemy, eğitimlerim kısmından öğrenim durumunuz takip edebiliyorsunuz. Genelde kursiyerlerin hazırladığı kurslar kısmı bölüm bölüm ayrılmış olarak bulunuyor. Konu anlatım videoları saatlerce sürmüyor, kısa ve öz oluyor çoğu yayın. (Tabi ki arada istisnalar oluyor. ?) Kursu veren hocaya sorular sorabilmek yada mesaj yoluyla iletişime geçebilmek de güzel bir avantaj sağlıyor size. Kendinizi geliştirmeye açıksanız araştırıp buradan çok güzeller kurslar bulabilirsiniz.

Udemy’e buradan kayıt olabilirsiniz.

kodlama ogrenebileceğimiz kaynaklar,

 

  • CODECADEMY

Codecademy kodlamayı ücretsiz öğrenebileceğiniz bir sitedir. İçerisinde HTML, CSS, JavaScript, Rails, AngularJS, ReactJS, Ruby, SQL, Java  gibi birçok dili barındırır. Codecademy’nin Premium üyeliği vardır (ücretli) bununla birlikte temel bir hesap açarak da(ücretsiz) birçok dili başlangıç seviyesinden kolaylıkla öğrenmeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir kursa tıklayarak nasıl bir süreç izleneceğine dair her şeyi öğrenebilirsiniz. Codecademy’nin en güzel yanlarından biri bilgisayarınıza kurmanızı gerektiren bir kurulum olmaması. Codecademy’de de, W3School’da olduğu gibi size kod yazmak için sunulan bir konsol vardır. Gönül rahatlığıyla orada kodlarınızı yazabilir, hatalarınızı görebilirsiniz.

Codecademy’e buradan kayıt olabilirsiniz.

  • BTK AKADEMİ

1 Milyon Yazılımcı projesi kapsamındaki eğitimler BTK Akademi uygulaması üzerinden verilmektedir. BTK Akademi içinde ki kursların tamamı ücretsizdir. BTK Akademi’ye, E-Devlet üzerinden veya 1 Milyon İstihdam  üzerinden kayıt olabilirsiniz. Yazılım alanında uzman birçok değerli hocayı burada bulabilirsiniz. Kurs bitiminde BTK Akademi tarafından adınıza bir sertifika verilmektedir. Almak istediğiniz eğitimin üzerine tıkladığınızda, eğitimin açıklamasından, uygulanacak müfredatına kadar bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Gün geçtikçe gelişen ve değerli bilgilerin paylaşıldığı bu site programlamaya başlangıç için size çok fayda sağlayabilir. 🙂

BTK Akademi’ye buradan kayıt olabilirsiniz.

kodlama öğrenebileciğimiz kaynaklar,

  • GİTHUB

Bazen bir proje yazarken örnek kodlara ihtiyaç duyarsınız farklı örnekler görmek istersiniz. GitHub bu konuda size çok güzel yol arkadaşlığı yapabilir. Ayrıca sıfırdan ileri seviyeye kadar çoğu programla dili kodlarını GitHub’dan bulabilirsiniz. Birçok insan burada yaptığı projeleri verdiği derslerin kodlarını paylaşıyor. Burada ki örneklere göz atıp, daha farklı fikirlerle güzel bir donanıma sahip olabilirsiniz.

GitHub’a buradan kayıt olabilirsiniz.

  • MİCROSOFT CLOUD SOCIETY

Microsoft Cloud Society platformu ücretsiz bir platformdur. Kayıt olduğunuz eğitimlerde sizi sıfırdan başlatıp en zirveye kadar götürüyor. Her eğitim için modül sistemi vardır. Modüller arasında ufak testler yapılıyor ve size belirli bir puan veriliyor.(Bir nevi okul-not sistemi gibi düşünebiliriz.) Puanlarınızı yüksek tutarsanız eğer, birçok şirketin ilgisini buradan çekebilirsiniz. ? Microsoft Cloud Society içerik olarak Veritabanı Yönetimi, Visual Studio ile Yazılım Programlama, Web Uygulama Geliştirme, Windows Phone 8 İçin Yazılım Geliştirme gibi birçok konuda farklı eğitimler vermektedir. İnternet tabanlı bir sistem olduğu için sizden bir program kurulumu da beklememektedir, tek yapmanız gereken e-posta adresinizle sisteme kayıt olup eğitimlerinize başlamanız. Gelişmenizde size çok büyük yararı olacağını düşündüğüm bir kaynak.

Microsoft Cloud Society buradan kayıt olabilirsiniz.

Sevgili dostlarım, yukarıda bahsettiğim kaynaklar dışında daha birçok kaynak var. Kendiniz için en uygun olanı bulup, doğru adımı atacağınızdan zerre şüphem yok. Yolunuza ışık tutmuş olabilmek dileğiyle. ?

Yazılıma Başlarken Tavsiyeler adlı yazıma göz atabilirsiniz. 🙂

JAVA Neden En Popüler Dildir adlı yazıma buradan göz atabilirsiniz 🙂

Etiketler

Ayşegül Uyğur

İnandığım zaman savaşmayı , savaştığım zaman kazanmayı öğrendim.

İlgili Makaleler

8 Yorum

Bir yanıt yazın

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı