React Native Nedir, Ne İşe Yarar?
Günümüzde web alanında front end geliştiricileri için en iyi teknolojiyi seçmek oldukça büyük bir mesele. Piyasada farklı ihtiyaçları karşılamak için birkaç teknoloji mevcut. React, hemen hemen her şirket tarafından kullanılan böyle bir teknolojidir. Fakat neden React seçiliyor ve seçilmeli bu konu hakkında biraz tartışalım.
React, facebook tarafından geliştirilen, front end geliştirmek için kullanılan açık kaynaklı bir JavaScript kitaplığıdır. Bileşen tabanlı kitaplığı, web uygulamaları için yüksek kaliteli kullanıcı arabirimleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu kitaplık, HTML kodunu JavaScript’in içine yerleştirmenize izin verir ve Sanal DOM ile çalışır. React’ın birincil amacı, geliştiriciler kullanıcı arayüzleri oluştururken oluşan hataları en aza indirmektir. Bunu, kullanıcı arabiriminin bir bölümünü tanımlayan bağımsız, mantıksal kod parçaları olan bileşenlerin kullanımı yoluyla yapar. Bu bileşenler, tam bir kullanıcı arayüzü oluşturmak için birlikte oluşturulabilir ve React, oluşturma çalışmasının çoğunu soyutlayarak, kullanıcı arayüzü tasarımına konsantre olmanızı sağlar.
React hangi alanlarda kullanılır?
- Bloglar (Gatsby)
- İş web siteleri
- portföyler
- Forumlar
- Derecelendirme web siteleri
- Üyelik siteleri
- e-Öğrenim modülleri
- Galeriler
- Kendini tanıtmak için kişisel web siteleri
- İş ilanları
- iş dizinleri
- Quora gibi soru-cevap siteleri
- Bağış toplamak için kâr amacı gütmeyen web siteleri
- Wikiler ve bilgi tabanları
- YouTube gibi medya merkezli siteler
- Açık artırma ve kupon siteleri
Neden React Kullanmalıyız?
#1 Öğrenmesi kolay
React’ı öğrenmenin kolay olması bu kütüphaneyi seçmenizdeki en önemli sebeplerden biri olabilir. Bu teknolojiyi öğrenmek çok zaman almadığından, onunla bir şeyler inşa etmeye hızla başlayabilirsiniz.
Bir teknolojiyi öğrenmek zorsa, muhtemelen başlamakta zorlanacaksınız. Bu, olduğu gibi, insan doğasıdır. Öğrenmesi zor şeylerden kaçınırız. Fakat React’ı öğrenmesi oldukça kolay çünkü internette çok sayıda anlaşılması kolay öğretici bulunuyor . Angular’ın aksine, karmaşık bir araç değildir.
#2 Geliştiricilerin bileşenleri yeniden kullanmasını sağlar
React’ta uygulamanız bileşenlerden oluşur. İlkolarak, onay kutuları, açılır menüler, diğer menüler vb. gibi küçük bileşenler oluşturmaya başlarsınız ve bu daha küçük bileşenlerin etrafında sarmalayıcı bileşenler oluşturursunuz. Ve daha yüksek seviyeli sarmalayıcı bileşenleri yazmaya devam ettikçe, tek bir kök bileşeniniz ve birkaç hiyerarşik bileşeniniz olacaktır. Yani React’taki her bileşenin kendi mantığı vardır. Bu nedenle, uygulamanız aracılığıyla düğme bileşenini yeniden kullanmak istiyorsanız, kolayca ulaşabilirsiniz.
#3 İyi geliştirici araçları
Bir geliştirme platformu seçerken geliştirici araç seti bir başka önemli faktördür. Bilmeniz gereken iki harika araç vardır: React Developer Tools ve Redux Developer Tools. Her ikisi de Chrome uzantıları olarak yüklenebilir. Bunlar da projeleriniz de oldukça kolaylık sağlar.
#4 Büyük şirketler tarafından güvenilen
React, Facebook, Dropbox, Khan Academy, CodeAcademy, Netflix, Airbnb, PayPal, Walmart, Tesla Motors, IMDb ve benzeri gibi büyük şirketler ve startuplar tarafından kullanılmaktadır.
#5 Güçlü topluluk desteği
Frontend geliştirme için React’i seçmenizin en önemli sebeplerinden biri, oldukça güçlü bir topluluk desteğine sahip olmasıdır. Geniş bir geliştirici topluluğuna sahip olması ve açık kaynaklı bir kitaplık olduğu için React’i daha iyi hale getiriyor ve kullanılıyor.
Sonuç
React, bileşenlerin yeniden kullanılabilirliğine, etkileyici kullanıcı etkileşimlerine veya etkileyici animasyonlara ihtiyaç duyan projelere oldukça iyi bir seçenektir. Bununla birlikte, küçük, orta ve hatta büyük ölçekli kuruluşlara hitap eden projeler oluşturmak için sağlam bir UI kitaplığına sahip. Bu nedenle birçok şirket, uzun vadeli iş hedefleri için büyük ölçüde React’e güveniyor ve kullanıyor.
Faydalı bir içerik olmuş. Teşekkürler.