Angular ile Neler Yapılabilir?
İlk olarak Angular nedir kısaca ondan bahsedelim.
Angular, TypeScript ile yazılmış bir framework ve platformdur. Tamamen açık kaynaklıdır ve web, mobil, masaüstü uygulamaları oluşturmak için kullanılır. Genellikle Angular 2+ veya Angular v2 olarak adlandırılır. Geliştiricilerin HTML’yi temel bir şablon dili olarak kullanmalarına izin vererek, HTML’nin sözdizimini uygulama bileşenlerini yalnızca birkaç satır kodla açık ve kısa bir şekilde ifade edecek şekilde genişletmelerine olanak tanır. Ayrıca geliştiricilerin normalde yazmak zorunda kalacağı fazla kodu ortadan kaldırır.
Bunların hepsi tarayıcıda gerçekleştiği için, Angular herhangi bir sunucu teknolojisiyle eşleşmek için en ideal ortaklardan biridir.
Peki neden bu programı kullanmalıyız kısaca bahsedelim.
Google Tarafından Geliştirildi ve Onaylandı
2016’daki ilk sürümüne kadar uzanan her bir sürümü, Google mühendisleri tarafından korunmaktadır. Ayrıca açık kaynaklı olduğundan, Angular’ı kullanan şirketler, hızlı bir şekilde dışarıdan yardım alabilir ve onaylanmış front-end developer yardımı alabilir.
Verimli Tasarım Mimarisi
Angular’ın modüler tasarım yeteneklerinin ve platformlar arası mimarilerinin sürdürülebilir gelişimi en üst düzeye çıkarılmıştır.
Kodların Yeniden Kullanılabilirliği
Angular’ın modüler kod tasarımı ve yalıtılmış bileşenleri sayesinde, geliştiriciler kodu yeni uygulamalar için yeniden kullanabilir.
Bu, Angular’ı kullanan şirketlerin önceki uygulamalarda yazılan özellikleri yeni sürüm sürümlerine veya tamamen farklı web uygulamalarına zahmetsizce aktarmasına olanak tanır.
Peki Angular ile neler yapılabilir? Neden Angular kullanılmalıdır? Bu soruların cevabı olarak size ilham verecek en iyi uygulamalarına örnekleri vermek istiyorum.
1)Gmail
Angular’ın ne kadar güçlü olduğunu öğrenmek için Gmail uygulamasına bakmak yeterlidir.Basit bir arayüzü ve kesintisiz deneyimi sayesinde diğer tüm web sitelerinin ulaşmaya çalışması gereken performans standartlarını oluşturmuştur. 1.5 milyardan fazla kullanıcısı var ve bu, kullanıcı odaklı bir uygulama oluşturmayı planlarken Angular’ı tercih etmeniz için iyi bir neden.
2)Paypal
PayPal olmadan çevrimiçi para transferleri bu kadar hızlı ve basit olmazdı; Angular sayesinde PayPal gayet iyi çalışıyor.
3)Forbes
Forbes dünya çapında 74 milyon kullanıcısı olan bir dijital medya kuruluşudur. Angular framework ile geliştiriciler, büyük trafikleri yönetmesini ve verimli çalışmasını angular ile sağlamıştır. Bu, web sitesini çeşitli sektörlerde bilgi edinmek için önde gelen bilgi kaynaklarından biri yapar. Ayrıca Angular’ın yeniden kullanılabilir kod tabanıyla, web sitesi her cihazda iyi performans gösterir.
4)Youtube
Youtube Angular sayesinde birkaç kod çözücü kullanmak zorunda kalmadan kolayca erişilebilir hale getirir. Kullanıcılar büyük miktarda veriyi kolayca kaydedebilir ve Halihazırda mevcut televizyon markalarıyla senkronizasyona izin verir.
Daha bir çok uygulamada Angular’ı görebiliriz.
Sonuç olarak Angular framework, farklı karmaşıklıktaki programlama çözümleri için mükemmel bir seçimdir. Küçük bir mesajlaşma uygulaması, web mağazası, e-ticaret platformu veya haber uygulaması oluşturmak istiyorsanız front-end development kısmında size iyi hizmet edecektir.
Ayrıca, Angular hakkındaki her önemli bilgiyi özetlemek istiyorum.
- Öğrenmesi ve ustalaşması kolaydır. Geliştiriciler, HTML’ye bazı özellikler ekleyerek ilk uygulamalarını birkaç dakika içinde tamamlayabilirler.
- Uygulamayı stabil ve hızlı hale getirir.
- Tek bir Framework’te bir sürü kullanışlı özellik.
- Uygun fiyatı sayesinde, geliştiricilerin daha düşük maliyetlerle özel web / mobil uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan açık kaynaklı bir Framework..
- Sık testetmeye izin Geliştiriciler, Angular Framework’u kullanarak bir uygulamayı, uygulamanın hatasız olduğundan emin olmak için istedikleri kadar test edebilirler. Bu sayede web uygulamaları geliştirmenin en önemli avantajlarından biridir.
- Dünyada oldukça popüler ve tercih ediliyor.
- Google tarafından destekleniyor ve sürekli güncelleme getiriliyor.